Hihetelten Hírek második ki adás

Hihetelten Hírek második ki adás

Baponákról hiedelmekről és érdekek szánokról

2019. január 22. - HihhetetlenHirek2

Sok hiedelemmel baponával találkozhatunk vanak un. mágikos szánok is aminek az emberiség nagy jelentőséget hisz. Ezekről is sok könyvet olvastam ill. segített a gyakori ezotéria rovata is ott is lehet érdekes mítikumokról olvasni illetve természet feletti erőkkel találkozni.

 

Fekete macska: azt mondják ha át szalad előtted bal szerencse ér. Minden bizonnyal a régi időkre lehet vissza vezetni amikor a boszorkányok egyik fő házi állata a fekete macska volt. Annak idején egy öregasszony aki csak a fekete macskájával lakott számíthatott rá h rá sütik a boszorka bélyeget.

Kémény seprű: Azt mondják ha meg látsz egyet (ami ma napság egyre ritkább hiszen a kéményekbe már kevés korom kerül) meg kell fogni a gonbodat és szerencséd lesz. Valszeg azért alakult ki ez a hiedelem mert a tűzhöz tartozik a korom amit a kéméy seprő szelidít meg ez pedig önmagában mitikussággal ötvözte fel a munkásokat.

Át menni a létra alatt: Bal szerencsét hoz a hiedelem szerint hiszen aki fel lett akasztva azt is át vitték a létra alatt innen ered a bapona.

Ágyad vége az ajtóra néz: Ez álítólag azért nem szerencsés mert h a halottat is lábbal kifele vitték ki az ajtón és mivel az ágy vége az ajtó fele néz a lába az embernek is az ajtó fele áll mint a halottnak.

Egyszerre minden ki el hallgat a szobába: állítólag ilyenkor angyal megy át a szobán nem tudom honnan ered.

Ki borul a só: Ha ki boról a só veszekedést jelent. Azért mert régen a só volt a fizető eszköz nagyon drága volt nem tudták még ilyen jól bányászni ha pedig drága dolog kárba vész az mindig veszekedést szül. Olyan mint ha ma valaki el tépne véletlenül egy 5 ezrest vagy tönkre tenné valahogy.

0-ás szám: Az indiánok találták ki hatalmas lépés volt a matamatikában h ki tudták fejezni egy jellel h semmi nincs. Azóta is használják minden hol.

3-as szám: Mesék gyakori eleme h 3 testvér stb. Vissza eredeztethető a Szent Háromsághoz ill. a 3 királyokhoz.

7-es szám: Szintén mesék gyakori eleme pl. 7 szemű sárkány 7en vannak mint a gonoszok stb.

13-as szám: Azt mondják bal szerencsét hoz. Nincs sok hotelba 13. emelet (vagyis van csak pl a lift gombján nincs ki írva hanem 12 után röktön 14). Ennek is vannak Bibliai Gyökerei úgy mondják h Júdás volt a 13-dik próféta és ő miatta lett el árulva Jézus ez önmagában bal szerense.

És végül a legrémisztőbb szám a 666: Magának a bestiának az ördögnek a sátánnak a jele. János Jelenések Könyvébe a tengerből ki mászó vadállatnak ez van rá írva a homlokára.

 

Aki tud még mondja!

 

Jött egy kedves ólvasótól egy újabb bapona köszönöm. Engedélyével meg osztom h ő mit tud:

 

Van még olyan bapona is h tvbe hallotam:

 

Ha összetöröd a tükröt akkor a darabjaiba belenézve 7 év átok ha rálépsz 50 év, azonban ha több darabba nézel akkor 7 * db év, látók és egyes boszorkák azt állítják h egy kendőbe összegyűjtöd majd raksz melle 3 virágot (elszáradt vagy mü virag nem jo) és elásod egy öreg fa alá, ( fontos h ne találják meg többet a tükör szettort darabjait) akkor megszünik az átok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hiheteltenhirek2.blog.hu/api/trackback/id/tr6714581074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása