Hihetelten Hírek második ki adás

Hihetelten Hírek második ki adás

Rém álmokról

2019. február 26. - HihhetetlenHirek2

Régi időkben és ma napság is vannak rém álmok az emberbe ezek közűl a leghíresebb az almási Paranízis! Érdekes meg figyelni h hogyan fejlődött ez:

Régebben amikor még ősemberek voltak nincs sok fejlegyzés h mit álmodott az ős ember. Gyanítható h paranízis közben kard gogú tigrissel vagy mamuttal álmodott azt hihette h az ámszott rá álmába.

Rómaiak meg görögök minden féle míthológiai lényekkel álmodtak úgy mint szatírok Klükopsz Minótaúrosz stb.

 

Közép kórba főleg boszorkányokkal szellemekkel ördöggel démonokkal álmodtak.

 

És most jön a legérdekesebb kérdés: ugye az almási Paranízis legjellemzőbb tünete h az ember nem tud meg mozdúlni de látszólag ami körülötte tőrténik azzal tisztába van. Fullad mert azt hiszi h rá ült a mellkasára a démon! Jellemzően soha nem kellemes az élmény mindig rémes dolgokat lát az ember ilyenkor sokan félnek el aludni egy ilyen esemény után (jogosan!). De viszont ahogy fejlődött az idő az emberek manapság akár be halucinálhatják azt is h UFŐ látogatta meg őket sok szeptikus erre fogja h nem is a kis szűrkék lepték meg az illetőt hanem egyszerűen rém álma volt. Érdekes fel tevés és annak ellenére h én hiszem h vannak idegenek valószínűnek tartom h az esetek egy jelentől szászalékába azért bele játszik ez a pszihológiai jelenség melyre nincs magyarázat. Illetve arra van h hogy működik: mikor el alszunk és álmodni kezdünk az agy ki kapcsolja a motorikus dolgokat h ne az legyen h kár teszünk magunkban álom közben: pl ha futunk vagy bogszolunk ne az legyen h az ágyban futni kezdünk vagy püföljük magunkat vagy ne adja Isten az asszonyt. A Paranízis során az agyunk félig álom funkcióba marad de érzékeljük a kőrnyezetet de ezt a motorikus dolgot nem kapcsolja vissza ezért nem tud meg mozdúlni az ember!

 

Nekem még nem volt ilyenem nem szívesen élném át! Akinek vólt bátran ossza meg az élményt!

A bejegyzés trackback címe:

https://hiheteltenhirek2.blog.hu/api/trackback/id/tr6514656437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása